Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник, який втік від СБУ в 2014 році вважає, що УПЦ МП на Феофанії хотіла врятуватись від СБУ

    Колишній секретар «Одеської єпархії» УПЦ в єдності з Московським патріархатом священник Андрей Новіков, який втік з України від СБУ вважає, що УПЦ МП «йде нові і нові зради».

    Новіков каже, що зміни УПЦ МП на Феофанії були не для реального відділення УПЦ МП від Москви, а для створення картинки, щоб їх не турбували люди із СБУ, повідомляють росЗМІ.

    За його словами, всі кроки УПЦ МП проти Москви є лише гра, щоб «врятуватись від гонінь». Це він називає поганою логікою, яка не врятувала їх і вірян, які співали про росію в Києво-Печерській Лаврі, від СБУ.

    Новіков також вважає, що якщо вони одного разу зрадили вірян, які співали про росію, то зрадять і вдруге. Однак він уточнює, що в УПЦ МП є архієреї, священники і віряни, які досі поминають ім’я Московського патріарха Кіріла, що благословив російські війська вбивати українців і захоплювати Україну.

    «… в УПЦ залишилися деякі єпископи, безліч священиків і вірян, які, попри жахливий зовнішній і внутрішній тиск, продовжують стояти в церковній єдності, поминають патріарха, дотримуються святих канонів. Зі зрозумілих причин, вони не присутні в медійному просторі. Але на них УПЦ (МП, – ред.) все ще тримається. І ми сьогодні повинні робити все, щоб підтримати їх», – каже Новіков.

    Також він підтримав тезу роспропаганди про «сатанізм» української влади, яка нібито вчиняє «злочини проти Церкви». Варто уточнити, що боротьба влади йде не з Церквою, а із впливом росії через УПЦ МП на ситуацію в Україні.

    Нагадаємо, СБУ провела обшуки у керівництва УПЦ МП у Кіровоградській області, де були знайдені проросійські матеріали Новікова. Також Новіков переконував, що звинувачений СБУ митрополит Іонафан, продовжував поминати Гундяя. Крім цього, Андрей Новіков за доручення верхівки РПЦ чинив розкол в Александрійській Церкві. 

    Найсвіжіше

    Популярне