П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Архиєрей Кіпрської Церкви про «українське питання»: підтримую Вселенського патріарха та його рішення

    Архиєрей Кіпрської Церкви митрополит Тамаський Ісая висловив свою підтримку Вселенському патріарху Варфоломію, про що він зазначив після зустрічі, яку архиєрей мав з Його Всесвятістю у середу, 30 листопада, на Фанарі.

    Владика Ісая сказав, що «з огляду на вторгнення Росії в Україну та богословські факти ми можемо лише підтримати рішення Вселенського патріарха», передає Kathimerini.

    У своїй заяві митрополит Тамаський сказав, що він відвідує Фанар на люб’язне запрошення Вселенського патріарха, щоб взяти участь в літургії на Апостола Андрія.

    «Це був дуже зворушливий прийом від Вселенського патріарха, який також прийняв нас на особливій аудієнції та передав свої побажання та благословення. Водночас ми також запевнили його в любові та підтримці Вселенського Патріархату, як з боку Тамаської єпархії, так і з усього Кіпру, а потім взяли участь у Святій Літургії та висвяченні нового диякона Варфоломія», – сказав владика Ісая.

    На запитання, чи означає його участь у Літургії, де також брав участь представник Української Церкви, підтримку Української Церкви, митрополит Тамасоський сказав, що «це продовження нашої підтримки Вселенського Патріархату».

    Як він зазначив, «із вторгненням Росії в Україну та богословськими фактами ми могли лише підтримувати рішення Вселенського патріарха».

    Насамкінець митрополит Ісая сказав, що «сьогодні особливий і символічний день, коли наші особисті та церковні стосунки скріплюються, відновлюються та відроджуються, а наша підтримка Вселенського престолу та цих справедливих привілеїв зростає».

    Архиєрей Кіпрської православної Церкви митрополит Тамаський Ісая офіційно оголосив про висунення своєї кандидатури на пост предстоятеля Кіпрської Церкви і заявив, що перегляду автокефалії ПЦУ не може бути.

    Найсвіжіше

    Популярне