П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Перегляду автокефалії ПЦУ не може бути – кандидат у предстоятелі Кіпрської Церкви

    Архиєрей Кіпрської православної Церкви митрополит Тамаський Ісая офіційно оголосив про висунення своєї кандидатури на пост предстоятеля Кіпрської Церкви.

    Під час своєї промови, наголосивши на необхідності модернізації церкви, владика Ісая уточнив свою позицію щодо автокефалії Православної Церкви України, передає Orthodoxia News Agency.

    «Довготривале українське питання з війною зараз закінчилося і ніякого регресу (повернення назад – ред.) від рішень екуменічного престолу (Вселенського Патріархату – ред.) бути не може. Незалежно від виборів на Кіпрі», – наголосив митрополит Ісая.

    Він також представив своє бачення ролі Церкви в проблемах, з якими стикаються громадяни. Серед іншого, за його словами, «підтримуючи людей похилого віку, молодь і дітей, Церква може створювати робочі місця. Кіпрська проблема – це проблема вторгнення та окупації….».

    Предстоятель Кіпрської православної Церкви, архиєпископ Хризостом II спочив у Господі 7 листопада у віці 81 року. Завдяки йому Кіпрська Церква визнала Православну Церкву України.

    Найсвіжіше

    Популярне