П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Дипломати: Визнання ПЦУ Кіпрською Церквою – це акт єдності та підтримки

    Українці були надзвичайно зворушені і з особливим почуттям сприйняли новину про визнання Кіпрською Православною Церквою автокефалії Православної Церкви України. Ця надзвичайна та, безперечно, історична подія має величезне значення для народу України та всього православного світу. Природно, це отримало помітний резонанс в українському суспільстві.
    Про це йдеться в заяві Посольства України в Республіці Кіпр, розміщеній в соцмережах.
    «Це рішення щодо його впливу виходить далеко за рамки храмів. В Україні Церква є частиною центральної опори суспільства. Визнання автокефальної Православної Церкви України – це акт єдності та підтримки», – наголошують українські дипломати.
    У заяві наголошується на існуванні значних перешкод на шляху створення Православної Церкви України в сім’ї православних Церков світу. Більшість із цих перешкод є штучними, оскільки вони не мають на меті об’єднатись, а скоріше розділити та посіяти недовіру та розбрат.
    «Ми дякуємо нашим православним братам та особисто архієпископу Нової Юстініани та всього Кіпру Хризостому II за підтримку у важкі часи державотворення та подолання складних викликів», – підсумовується в заяві.

     

    Найсвіжіше

    Популярне