Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Кіпрської Церкви співслужив літургію з архієреєм ПЦУ

    Факт співслужіння Православної Церкви України і Кіпрської Церкви відбувся цими днями. Архієрей Кіпрської Церкви, митрополит Тамаський Ісая співслужив з  архієпископом Вишгородським Православної Церкви України Агапітом.

    Про це повідомляє архімандрит Романос Анастасіадіс у Фейсбуці.

    «Тільки Бог є суддею сердець. Він знає, чи відповідають наші вчинки і слова почуттям наших сердець. Ми бачимо лише те, що кожен сповідує і свідчить своїми зовнішніми проявами. І в цьому зв’язку беззаперечним і незаперечним є те, що Його Високопреосвященство Ісая фактично виявив своє покаяння за те, що він говорив і робив у минулому, виступаючи проти канонічних рішень Вселенського Патріархату щодо надання Томосу про автокефалію Православній Церкві України», – прокоментував богослужіння архімандрит Романос.

    Він зазначив, що дякує Богу, який істинно і велично виражається через Священні Рішення Святого Центру Православ’я – Вселенського Патріархату.

    «І ці Постанови – не веління людей, а поради Небес, як я знову і багато разів фіксував.
    Сьогоднішнє історичне співслужіння на Фанарі є тому підтвердженням. Бо канонічність Церкви виражається у Святому Причасті. Все інше – лише слова без змісту», – підсумував архімандрит Романос.

    Нагадаємо, митрополит Тамаський Ісая говорив, що після вторгнення рф, він змінив свою думку про ПЦУ. Раніше він розповів, що нове дослідження про хіротонії українських єпископів проллє багато світла на питання визнання ПЦУ. Також він відвідав Фанар де «покаявся» за свій демарш перед патріархом Варфоломієм.

    Митрополит Ісая, був одним із трьох проросійських єрархів Кіпрської Церкви, які відмовились визнати ПЦУ. Пізніше РПЦ намагалась використати його задля розколу в Кіпрській Церкві, але все минулось, а Ісая поступово змінив свою думку щодо дій Вселенського патріархату.

    Скріншот із богослужіння

    Найсвіжіше

    Популярне