Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Морфський митрополит Кіпрської Церкви погрожує предстоятелю ПЦУ російськими військами

    Митрополит Морфський Неофіт заявив, що коли «визволителі» росіяни увійдуть до Києва, то він подивиться, що буде з Епіфанієм.

    Про це повідомляє архімандрит Вселенського патріархату Романос Анастасіадіс у Фейсбуці.

    «Новий удар вульгарного цинізму і брутальності від тепер уже сумнозвісного своїми численними суперечливими позиціями митрополита Морфського Неофіта на Кіпрі.
    На “передвиборчій” зустрічі, що відбулася 23 листопада 2022 р., у зв’язку з виборами архієпископа на Кіпрі, його запитали, що він буде робити з українським церковним питанням, якщо його оберуть архієпископом. Його відповідь, м’яко кажучи, лякає…
    Він очікує, що “пророк смерті”… розв’яже питання… “визволителів” росіян і білорусів, які, за його оцінкою, увійдуть до Києва через… три дні і решта українців зустрічатимуть їх як “визволителів”!!! А далі… що з митрополитом Київським Епіфанієм? Напевно, його “зачистять” “визволителі” росіяни і таким чином Морфу вважає, що питання завершиться згідно з… волею “Бога”, “правильно” і “справедливо”…», – зазначив архімандрит Романос.

    Як зазначив архімандрит Романос, ця людина, безумовно, фанатично “вірить” у якогось “бога”… але не у Єдиного Істинного православного Бога.

    «Він, напевно, також вірить у того ж “бога”, що і кривавий лжепатріарх Московії Кирило Гундяєв. Нехай кіпріоти радіють разом з ним! І якщо у них стільки гріхів, за які треба платити, то нехай платять… …нехай вони пишаються ним як своїм Архієпископом!!! Ганьба!», – підсумував священнослужитель.

    У коментарях до допису, люди порадили митрополиту звернутись до психіатра.

    Раніше проросійський митрополит Кіпрської Церкви підтримав війну проти України, щоб очистити світ від «дітей диявола». Також попри рішення Синоду Кіпрської Церкви про визнання ПЦУ, митрополит Морфський заявив про невизнання ПЦУ.

    Хто такий митрополит Кіпрської Церкви Неофіт?

    У 2021 році ми повідомляли, що Неофіта судили через порушення карантину на Кіпрі.

    Раніше синод Грецької Православної Церкви просив обмежити діяльність митрополита Мофського Неофіта, який проповідував теорії змови і антивакцинацію.

    Варто зазначити, що Неофіт був одним із небагатьох єрархів Кіпрської ПЦ, які виступали проти визнання ПЦУ. Кіпрська ж Церква визнала ПЦУ соборним шляхом.

    Неофіт відомий своєю прихильністю до росіян. За домовленістю з владою частково визнаної держави – «Північного Кіпру» Неофіт відвідував Гюзельюрт (Морфу), де опікувався російськомовними вірянами.

    Найсвіжіше

    Популярне