Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Проросійський митрополит Кіпрської Церкви підтримав війну проти України, щоб очистити світ від «дітей диявола»

    Митрополит Морфу Неофіт у своїй промові торкнувся теми України, назвавши війну «необхідною операцією» для «очищення світу», оскільки в наш час «багато гріха, багато неповаги та багато невірності».

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    Митрополит Неофіт розповів про старця Якова, який у 1990 році вирушив у паломництво до церкви святого Івана Руського у Прокопі. Там він сидів і «розмовляв» зі святим (молився).

    «Багато гріха, багато неповаги та багато невірності у світі», — нібито сказав святий Іоанн отцю Якову, — «за це має бути війна». Тоді, як розповів Неофіт, «чутливий і дуже милосердний» Яків сказав йому: «Ні, мій святий, змалку я брав участь у війнах і стражданнях, і якщо раптово почнеться війна, душі загинуть, не встигнувши покаятися». «Має бути війна, має бути війна, має бути війна», — відповів святий Іван Руський.

    «Якщо війни не буде, — додав митрополит Морфу, як сказав йому старець Яків, — діти ваших дітей (тобто онуки покоління Неофітоса) не будуть нормальними дітьми. Вони будуть дітьми диявола. Тому Бог хоче провести очищення».

    «Все, що відбувається зараз, — сказав митрополит Морфу, завершуючи свою промову, — це необхідна операція».

    Хто такий митрополит Кіпрської Церкви Неофіт?

    У 2021 році ми повідомляли, що Неофіта судили через порушення карантину на Кіпрі.

    Раніше синод Грецької Православної Церкви просив обмежити діяльність митрополита Мофського Неофіта, який проповідував теорії змови і антивакцинацію.

    Варто зазначити, що Неофіт був одним із небагатьох єрархів Кіпрської ПЦ, які виступали проти визнання ПЦУ. Кіпрська ж Церква визнала ПЦУ соборним шляхом.

    Неофіт відомий своєю прихильністю до росіян. За домовленістю з владою частково визнаної держави – «Північного Кіпру» Неофіт відвідував Гюзельюрт (Морфу), де опікувався російськомовними вірянами.

    Як бачимо, як тільки з’являються єрархи, які полюбляють Росію, одразу в них появляються конспірологічні теорії змови, або неприйняття рішення Вселенського патріархату. Зараз ці проросійські клірики взагалі почали дивувати «пророцтвами святих» які нібито закликають воювати з Україною «для очищення», що виходить за рамки прийнятного здорового глузду.

    Найсвіжіше

    Популярне