Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    «Тільки заборона. Іншого шляху немає»: генерал-майор СБУ Ягун про УПЦ МП

    Генерал-майор СБУ у відставці Віктор Ягун вважає, що питання діяльності УПЦ МП повинно бути вирішено раз і назавжди. Її потрібно заборонити і іншого шляху назад немає. Так висловився в етері телеканалу “Еспресо” Генерал-майор.

    «В Україні основна частина керівництва держави, СБУ та інших правоохоронних органів чогось завжди вважали себе елітою країни. Еліта країни має бути в елітарній церкві. Елітарна церква це та, де багато золота. Тому всі ці роки проблема УПЦ МП завжди замовчувалась», – пояснив Ягун.

    Генерал-майор СБУ переконаний, що УПЦ МП повинна бути заборонена в Україні.

    «УПЦ МП нічого спільного з духовністю немає. Вони отримували з Москви те, що їм було потрібно. І до тих пір, поки ми остаточно не розірвемо ці всі речі, війна буде тривати. Весь період незалежності кожна влада боялась втручатись в питання діяльності УПЦ МП, оскільки вважали, що це дуже болюча суспільна проблема. Проте цю хворобу можна вилікувати лише хірургічно. Осередок московської церкви не має бути в Україні», – додав він.

    Нагадаємо, 23 листопада СБУ знайшла проросійську літературу, мільйони готівки та «сумнівних» громадян рф у Київській Лаврі УПЦ МП. Того ж дня УПЦ МП розпочала засідання Синоду в Києво-Печерській лаврі, на якому очікують радикальніші зміни на шляху до об’єднання з ПЦУ і унезалежнення від Москви.

    Загалом, СБУ виявила 33 агентів та коригувальників вогню в рясах.

    Найсвіжіше

    Популярне