Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Відбулось засідання Єпархіального Синоду Архиєпархії Америки

    Архієпископ Америки Елпідофор скликав у режимі відеоконференції спеціальне засідання Священного Єпархіального Синоду Грецької Архієпископії Америки з метою розгляду актуальних питань, що стосуються життя Церкви в Америці.

    Про це повідомляє сайт УПЦ США.

    Архієпископ насамперед поінформував членів Священного Єпархіального Синоду про рішення Святого і Священного Синоду Вселенського патріархату створити Змішану комісію для розробки нового Статуту Грецької Православної Архієпископії Америки та призначити її членів від імені Матері-Церкви. Тому Архієпископ виніс на обговорення необхідність призначення Архієпископією своїх делегатів до складу Змішаної комісії.

    Священний Єпархіальний Синод вирішив запропонувати від Архієпархії наступних членів: архієпископа Елпідофора, митрополита Сан-Франциського Герасима, архімандрита Варфоломія та інших.

    Також Єпархіальний Синод вирішив запропонувати Матері-Церкві додаткові імена для включення в список кандидатів, які мають право бути обраними на посаду митрополита або єпископа-помічника.

    Відзначаючи, що надзвичайна небезпека, спричинена пандемією коронавірусу, яка вразила країну, значною мірою минула, на Славу Господа нашого Ісуса Христа, що є Лікарем душ і тіл, Священний Єпархіальний Синод постановив припинити відповідні особливі прохання на сугубій єктенії за мир під час Божественної Літургії та інших церковних богослужінь, які були додані як виняток у відповідь на пандемію коронавірусу.

    Насамкінець, у дусі братерської любові між Архиєпископом та синодальними єрархами відбувся обмін найкращими побажаннями з нагоди прийдешнього Різдвяного посту та національного свята подяки.

    Нагадаємо, Собор Єпископів УПЦ США звернувся з нагоди Дня Ветеранів США. Також Вселенський патріарх взяв участь у відкритті виставки в Імвросі.

    Найсвіжіше

    Популярне