Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський Патріарх взяв участь у відкритті виставки в Імвросі

    Вселенський Патріарх Варфоломій у вівторок, 8 листопада, у другій половині дня, на Фанарі взяв участь у відкритті виставки журналістки Меліке Цапан, присвяченій його батьківщині Імвросу, під назвою “Ми зустрінемося знову”.

    Виставка, яка має на меті познайомити громадськість з людською стороною історії виселення імбрійців у 1964 році, являє собою синтез аудіовізуального матеріалу, а також предметів побуту, запропонованих імбрійцями для реалізації виставки, в тому числі і самим Вселенським Патріархом, повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на orthodoxtimes.com.

    Вселенський Патріарх привітав творця виставки і подякував за її ініціативу, а також згадав про цей складний період і несправедливість, яка мала місце стосовно імбрійців, з реалізацією “Програми депортації”, і висловив свій жаль з приводу дискримінації греків у минулому, а також поцікавився, чому семінарія в Халкі залишається закритою до сьогодні. На завершення він зазначив, що останніми роками були зроблені кроки для виправлення минулих несправедливостей і подякував за це уряду та владі країни.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх поїде на Кіпр на заупокійну службу за померлим архієпископом Хризостомом II.

    Фото: orthodoxtimes

    Найсвіжіше

    Популярне