П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Намісник Києво-Печерської лаври не зміг відповісти на питання: «чий Крим?»

    Бійці чернівецької тероборони запитали настоятеля Києво-Печерської лаври митрополита УПЦ МП Павла (Лебедя), який повертався із закордонного відпочинку, “чий Крим?”, і він ухилився від відповіді. Митрополит УПЦ МП каже, що він тих людей, які там живуть.

    Про це розповів Дмитро Чернишов, який став свідком цієї ситуації, повідомляє Buknews.

    «Увечері привезли знайомим на блокпост біля Чернівців теплі речі, і якраз в цей час тероборона зупинила кортеж настоятеля Києво-Печерської Лаври митрополита Павла (в народі – Паші-Мерседеса)… Хлопці з тероборони задали йому елементарне запитання «Чий Крим?», на що митрополит Української Церкви не зміг дати конкретної відповіді, лише сказав, що “Крим тих людей, які в ньому живуть”», – розповів очевидець.

    «Судячи з того, скільки Росія зараз туди нагнала окупантів, по логіці Паші-Мерседеса, Крим явно не український. Ганьба таким громадянам України!» – зазначив свідок розмови з Павлом.

    Нещодавно, митрополит «незалежної» УПЦ МП Павло (Лебідь) молився з священниками Московського патріархату в Ізраїлі. Також він отримав подарунок від Єрусалимського патріарха.

    До того митрополит УПЦ МП Павло перебував у Туреччині, де отримував вказівки від єрархів РП, як протидіяти автокефалії.

    Найсвіжіше

    Популярне