Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Капелана Василя Вирозуба нагородили відзнакою Верховної Ради

    Настоятель одеського Свято-Троїцького храму, капелан Православної Церкви України Василь Вирозуб нагороджений відзнакою – Грамотою Верховної Ради України.

    “Сьогодні у Софії Київської мав честь отримати Грамоту з відзнакою Верховної ради України. Щиро вдячний голові Верховної ради України Руслану Олексійовичу Стефанчуку за цю високу нагороду”, – написав о.Василь на своїй сторінці в соцмережах.

    Він також подякував предстоятелю ПЦУ Блаженнійшому митрополиту Київському та всієї України Епіфанію за представлення до нагородження.

    “І нехай моя скромна капеланська духовна праця – буде й надалі добрим внеском у нашу спільну перемогу та патріотичну справу – збереження миру в Україні та відновлення її територіальної цілісності!” – зазначив священник.

    У перші дні широкомасштабного вторгнення російських загарбників в Україну багатьох приголомшила історія про захоплення в полон одеських священників та капеланів Василя Вирозуба, Олександра Чокова, Леоніда Болгарова, а також дитячого лікаря Івана Тарасенка.

    25 лютого у складі цивільного пошуково-рятувального судна «Сапфір» вони відправилися на захоплений росіянами острів Зміїний, щоб забрати тіла нібито загиблих українських захисників, але росіяни взяли їх у полон і невдовзі відправили спочатку в Севастополь, потім у фільтраційний табір у Бєлгородській області, а звідти у слідчий ізолятор № 2 міста Старий Оскол. Згодом Чокова, Болгарова і Тарасенка після 43 днів заточення, допитів та знущань звільнили, а Василя Вирозуба залишили в катівні, де продовжували допитувати, піддаючи жорстоким тортурам.

    Тільки через 70 днів він був звільнений під час обміну полоненими.

    Найсвіжіше

    Популярне