Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Москва порушила вже все, що можна тільки порушити. Вона має бути там, де її крейсер, – священник Василь Вирозуб

    Ненависть до українців у росіян – генетична. Все, що можна було у нас відбирати століттями Москва відбирала. Та після грабунків і репресій Україна знов відновлювалась, а ординці дивились на це, і їхня злоба лише росла.

    Про це в інтерв’ю Духовному Фронту України сказав священник ПЦУ Василь Вирозуб.

    За його словами, вся помста росії та тамтешньому народу за війну і убивство українців буде від Бога. А Бог так покарає, що навіть й людина не придумає.

    “Це по-перше. По-друге. Пробачити? Забути? Ні. Упаси Боже! Ми це повинні тепер десь закарбувати на стіні мармуровій, щоб десястки поколінь знали “Там весь народ винен, не один Путін”, – каже Вирозуб

    За словами отця Василя, Москва порушила вже все, що можна тільки порушити.

    Щодо Московського патріархату в Україні, священник вважає, що з ним має бути так само, як і з українською Церквою нині в росії.

    “Для росії Церква – це не є просто віруючий і Бог. Це є засіб впливу на Україну, це є виличезний ричаг маніпуляцій, ну і бізнес. Для Кіріла. По хорошому останнього мали б скинути з престолу. Благословляти на вбивства сусіднього народу.. Наскільки там порушені зараз всі цивілізаційні, духовні, моральні принципи. Та навіть звірині. Бо звірі так не роблять.  Все, що можна було порушити, Москва – порушила. Де має бути Москва? Там де крейсер Москва “, вважає Василь Вирозуб.

    Нагадаємо, Василь Вирозуб – один із тих, хто рушив на пошуково-рятувальному судні “Сапфір” до острова Зміїний, аби забрати тіла українських захисників. Тоді вважалося, що прикордонники, які вказали напрям “русскому воєнному кораблю”, загинули. Утім дістатися острова вороги тоді не дали. У ворожому полоні він пробув 70 днів. За цей час його допитували по кілька разів на день. Цікавилися, навіщо вирішили забирати тіла зі Зміїного, на яке відділення СБУ працюють, чи беруть участь в “Азові” та “Правому секторі”. Тиснули психологічно, утім справжні катування почалися у  фільтраційному таборі Бєлгородської області, а потім у СІЗО. Цькування собаками, побиття кийками та електрошокером – були улюбленими катуваннями росіян, згадує священнослужитель.

    Нині отець Василь повернувся до своєї роботи в храмі. Допомагає священнослужитель і тим, чиї близькі й досі в полоні

    Катування полонених російськими військовими священнослужителі називають сатанізмом.

    Найсвіжіше

    Популярне