Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Гостомелі відбулось перше богослужіння в Українській Церкві українською мовою

    У неділю 2 жовтня відбулось перше Богослужіння українською мовою в Святопокровському храмі ПЦУ в місті Гостомель, яке сильно постраждало від вторгнення рашистів.

    Про це повідомляє священник ПЦУ Олександр Ліщук, передає Духовний Фронт України.

    «Це дуже радісна подія для всього міста !!!!! Дякую всім за спільну молитву!!!! Христос поміж нас!!!!», – зазначив священник ПЦУ.

    Фото: Олександр Ліщук
    Фото: Олександр Ліщук

    Нагадаємо, 25 вересня у Гостомелі релігійна громада, яка проголосувала за перехід від УПЦ Московського патріархату до Православної церкви України пришла до храму, щоб повідомити священнику УПЦ МП Петру про право відправляти богослужіння у храмі. За декілька днів тому отцю Петру навіть запропонували приєднатися до ПЦУ, але він відмовився.

    «Тоді присутні сьогодні мешканці нагадали отцю Петру як він із хлібом і сіллю зустрічав окупантів у лютому цього року, а не дзвонив дзвони загрози, як освячував їх дії, як у співпраці із окупаційною адміністрацією роздавав “гуманітарку”, як у самий важкий день 9 березня він не пустив до храму тих, хто намагався сховатися від куль ворога, як його дяк цілував і обнімав російських солдат», – зазначив пан Віталій.

    Окремо громадський діяч Георгій Сахненко заявив що отець Петро під вигаданим приводом ремонту намагається приховати від релігійної громади коштовний іконостас.

    Отець УПЦ МП Петро гостро реагував, часто переходив на російську мову і намагався маніпулювати емоціями прихожан кажучи що його зараз хочуть вбити. На місце подій прибула поліція.

    Найсвіжіше

    Популярне