П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Гостомелі парафія проголосувала за перехід від Московського патріархату до ПЦУ

    У Гостомелі релігійна громада проголосувала за перехід від УПЦ Московського патріархату до Православної церкви України.

    25 вересня люди прийшли до храму, якому вже сотні років. Уповноважені від ПЦУ особи повідомили настоятелю священнику УПЦ МП Петру про право відправляти богослужіння у храмі. За декілька днів тому отцю Петру навіть запропонували приєднатися до ПЦУ, але він відмовився, повідомляє Віталій Купрій.

    «Тоді присутні сьогодні мешканці нагадали отцю Петру як він із хлібом і сіллю зустрічав окупантів у лютому цього року, а не дзвонив дзвони загрози, як освячував їх дії, як у співпраці із окупаційною адміністрацією роздавав “гуманітарку”, як у самий важкий день 9 березня він не пустив до храму тих, хто намагався сховатися від куль ворога, як його дяк цілував і обнімав російських солдат», – зазначив пан Віталій.

    Окремо громадський діяч Георгій Сахненко заявив що отець Петро під вигаданим приводом ремонту намагається приховати від релігійної громади коштовний іконостас.

    Отець УПЦ МП Петро гостро реагував, часто переходив на російську мову і намагався маніпулювати емоціями прихожан кажучи що його зараз хочуть вбити.

    На місце подій прибула поліція.

    Найсвіжіше

    Популярне