Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Громада у Гостомелі вирішила перейти до ПЦУ

    Жителі міста Гостомель Київської області на зборах громади ухвалили рішення про перехід Свято-Покровської церкви до Православної Церкви України. Про це повідомив учасник зборів, правозахисник і місцевий мешканець Віталій Купрій.

    Рішення про перехід парафії з Української православної церкви Московського патріархату до ПЦУ ухвалили одноголосно, передає “Главком”.

    “Вітаю мешканців Гостомеля із прийняттям релігійною громадою рішення про перехід з московського патріархату до! Нарешті у храмі будуть правити службу українською мовою, забудуть хто такий супостат Кирило і збільшать кількість прихожан за рахунок дійсних патріотів України”, – написав Купрій.

    За словами Купрія, рішення громади підтримав і начальник Гостомельської селищної військової адміністрації Тарас Думенко.

    “В цілому він підтримав перехід парафії від московитів до ПЦУ. Але почав із промови, що можна молитися і в Московському патріархаті, що викликало несхвальні вигуки присутніх”, – розповів він.

    На слуханнях також пропонували, що інша церква у селі Мостищі, яке вже давно є частиною Гостомеля, теж має перейти до ПЦУ.

    На початку квітня 2022 року всю Київську область, зокрема міста Ірпінь, Бучу та Гостомель було звільнено від російської окупації

    22 квітня церква Покрови Пресвятої Богородиці у Гостомелі загорілася. Пожежа була оперативно ліквідована ДСНС. У поліції припустили, що причиною займання даху храму стала проблема з електропроводкою.

    Найсвіжіше

    Популярне