П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    “320 років минуло і на цьому місці ми стоїмо в зібранні церкви й народу” – у Переяславі освятили капличку Вознесенського собору

    Сьогодні, 1 жовтня відбулося освячення каплиці ансамблю Вознесенського монастиря на який кілька днів тому встановили купол.На заході крім священників Переяславського благочиння ПЦУ був присутній Архієрей Православної церкви України, єпископ Луганський та Старобільський, Лаврентій, пише Proslav.

    По завершенню заходу голова Переяславської громади Вячеслав Саулко виступив з промовою«Саме на цьому місці відбувається історична подія, саме на цьому місці відбувалося багато подій нашої держави. Найцінніша велич Переяслава була церковно-історична. Саме тут зароджувалась перша митрополія. Якимось чудом за багато років збереглася ця капличка. З того що нам вдалося знайти в архівах, це є капличка над входом у печери. Я вдячний всім за те, що нам вдалося зробити. Поки уже є покрівля (купол), ми зберігаємо ці стіни й будемо продовжувати роботу по відновленню.»  

    «Скільки людей – стільки й думок. Комусь не сподобається колір, комусь форма. Але зміст незмінний: іде війна, і ми маємо не лише вистояти та перемогти, а і не дати вбити себе духовно. Бо духовність – є основою Людини. А ще є байдужість – духовне самогубство, і вона неминуче повернеться до байдужого або його дітей. І неприпустимо в час, коли по всій Україні ракети нищать все без розбору, байдуже дивитися на те як руйнуються історичні пам’ятки просто від того, що ми не можемо захистити їх від впливу природи. Та ми віримо, що з Божою поміччю усе вдасться.» – такими словами підсумувала захід ведуча Влада Черненко.

    Найсвіжіше

    Популярне