Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Патріарх Александрійський Феодор II прибув на острів Мадагаскар

    8 вересня 2022 року, у свято Різдва Пресвятої Богородиці, Мадагаскар втретє вітав свого Духовного Отця Блаженнішого патріарха Александрійського і всієї Африки Феодор ІІ.

    Його Блаженство прибув до міжнародного аеропорту столиці Мадагаскару Ананданаріву рано вранці, повідомляє ekklisiaonline.gr, передає Духовний Фронт України.

    В аеропорту патріарха зустрічали Почесний консул Греції та Кіпру на Мадагаскарі Панайотіс Талуміс, Надзвичайний Посол Єгипту на Мадагаскарі Усама Халіл, а також дипломати Міністерства закордонних справ, які представляли Президента Республіки Мадагаскар Андрі Радзуеліну.

    Місцевий священник Миколай, привітав усіх присутніх із святом. Єпископ Антананарівський і Північного Мадагаскару Ігнатій разом з єпископом Толіарським і Південного Мадагаскару паном Продромосом, духовенством та вірним народом Божим тепло зустріли Александрійського предстоятеля.

    Кортежем вони прибули до Митрополичого храму Успіння Богородиці столиці Мадагаскару м. Антананаріву, де було відслужено Доксологію (подячний молебень) за участю всього духовенства та делегацій з усіх парафій столиці.

    Наприкінці богослужіння патріарх Феодор висловив радість від того, що через сім років Господь покликав його знову відвідати благословенний острів Мадагаскар.

    Він закликав вірних, духовенство та народ залишатися вірними Церкві, в якій вони прийняли Святе Хрещення, а духовенство — рукоположення, Александрійському Патріархату.

    Він говорив з вірними про велике свято Різдва Пресвятої Богородиці і, черпаючи натхнення в особі Діви Марії, говорив про кожну пересічну матір Мадагаскару, яка з великими зусиллями виховує своїх дітей у несприятливих умовах.

    Ці прості матері заслуговують на шану і повагу, підкреслив патріарх.

    Митрополит Антананаріву і Північного Мадагаскару монсеньйор Ігнатій, висловлюючи почуття всього колективу місцевої Церкви, подякував патріарху за візит, зробив короткий огляд духовної та благодійної діяльності Святої Митрополії і насамкінець попросив патріаршого благословення на подальші труди Церкви на славу Божу та духовну користь віруючих.

    Насамкінець, в атмосфері радості патріарх залишив Святу Церкву, щоб завтра продовжити своє місіонерське турне до Святої Єпархії Толіари та Південного Мадагаскару.

    Нагадаємо, патріарх Варфоломій запевнив, що все, що зроблене для Церкви України – не зміниться. Також 3 вересня розпочався візит предстоятеля Православної Церкви України до Греції.

    Найсвіжіше

    Популярне