Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    «Все, що зроблене для Церкви України – не зміниться», – патріарх Варфоломій

    В другій половині дня 5 вересня 2022 р. митрополит Київський і всієї України Епіфаній та делегація Православної Церкви України молилися у кафедральному соборі святого апостола Павла в м. Кавала (Греція) під час Подячного молебню (Доксології), який очолив Вселенський Патріарх Варфоломій.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Після завершення молитви правлячий архієрей митрополит Філіпп, Неаполя і Тасоса Стефан звернувся до Вселенського Патріарха, до Предстоятеля ПЦУ, до численних єрархів, духовенства, представників державної та місцевої влади, військовослужбовців Грецької Республіки та всіх присутніх зі словом. Згадуючи насичені подіями попередні дні візиту, владика сердечно подякував митрополиту Епіфанію та патріарху Варфоломію.

    Митрополит Стефан підкреслив важливість прибуття Предстоятеля Православної Церкви України до Греції та висловив підтримку Церкві й народу України, які страждають від російської агресії. «Від нас Церква України приймає розраду в скорботі, підтримку, любов, молитви, вболівання, братське єднання у Христі Ісусі», – сказав він.

    Вселенський Патріарх Варфоломій у своєму слові подякував митрополиту Стефану і всім, хто долучився до підготовки і проведення візиту. Серед інших тем він торкнувся також і української.

    «Минулого року на запрошення президента Володимира Зеленського ми були присутні у Києві на святкуваннях 30-ліття Незалежності. Чи можливо було тоді уявити, які страждання і горе невдовзі прийдуть туди? Блаженнійший Московський патріарх Кирил виправдовує цю війну, навіть називає її священною. Це не священна війна, це – диявольська війна!», – підкреслив Патріарх.

    «Церква України має глибоку і давню історію, а історія не може повернутися назад. Тільки Йордан повернувся назад, а все, що зроблене для Церкви України – не зміниться! Ми дуже любимо і цінуємо Церкву України та її Предстоятеля, який у таких важких умовах зміг приїхати, щоби розділити з нами молитву і радість спілкування», – сказав патріарх Варфоломій.

    Після завершення Доксології предстоятелі та гості відбули до місцевого археологічного музею, де програма візиту продовжилася.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній оголошений почесним громадянином муніципалітету Нестос (Греція).

    Найсвіжіше

    Популярне