Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ Симеон молився разом з єрархом Кіпрскої Церкви

    7 вересня 2022 року, на запрошення митрополита Кітійського Нектарія, митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав урочисте вечірнє богослужіння у храмі святого Іоанна Предтечі у м. Дромолаксія поблизу Ларнаки. Богослужіння, яке відбувалося напередодні свята Різдва Пресвятої Богородиці за новоюліанським календарем, очолив митрополит Нектарій.

    Перед початком служби єрархи Кіпрськох та Української Церков тепло привіталися і після короткого спілкування разом увійшли до храму, передає пресслужба ПЦУ.

    Цього вечора у храмі було багато почесних гостей, які прибули на святкове богослужіння. Серед них, зокрема були секретар кіпрського уряду, кілька членів Парламенту Республіки Кіпр, поважні офіцери, мери сусідніх містечок. На службі також були присутні численні представники української діаспори, які прибули до Дромолаксії, щоби помолитися разом із українським архієреєм.

    Разом із митрополитом Симеоном на службі молилися Надзвичайний і повноважний посол України на Кіпрі Руслан Німчинський та громадський діяч і меценат Христодулос Еллінас.

    У проповіді, яку виголосив митрополит Нектарій, він розповів присутнім про Автокефальну Православну Церкву України та представив митрополита Симеона, який є першим єрархом цієї Церкви, що з благословення Предстоятеля Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія з офіційним візитом відвідує Церкву Кіпру. Митрополит Нектарій також розповів про сучасні події в Україні.

    Кіпрський архієрей, зокрема, висловився про абсурдність і неприпустимість з християнської точки зору ситуації, коли православні росіяни розв’язали і ведуть невиправдану агресивну війну проти єдиновірних православних українців.

    Наприкінці богослужіння митрополит Симеон разом із митрополитом Нектарієм взяв участь у хресному ході навколо храму з місцевою чудотворною іконою Божої Матері «Лісійська».

    Після завершення служби між українським та кіпрським єрархами відбулося братнє спілкування. Митрополит Симеон передав вітання від митрополита Епіфанія, а митрополит Нектарій, своєю чергою, завірив у підтримці і молитві за Україну і Українську Церкву.

    Нагадаємо, раніше митрополит Симеон зустрівся українською діаспорою в м. Ларнака на Кіпрі.

    Фото: ПЦУ
    Фото: ПЦУ
    Фото: ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне