П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Симеон зустрівся українською діаспорою в м. Ларнака на Кіпрі

    Під час візиту митрополита Вінницького і Барського Симеона на Кіпр 7 вересня в другій половині дня відбулася зустріч архієрея з місцевим активом асоціації «Товариство українсько-кіпрської дружби». У зустрічі брав участь Надзвичайний і Повноважний Посол України у Республіці Кіпр Руслан Німчинський та кіпрський громадський діяч і меценат Христодулос Еллінас.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    «Товариство українсько-кіпрської дружби» об’єднує представників української діаспори на Кіпрі і займається розв’язання нагальних питань наших співвітчизників, які опинилися у цій країні. За останні пів року діяльність товариства активізувалася у зв’язку із великим напливом вимушених переселенців, які на Кіпрі знайшли порятунок від повномасштабної війни, що її розв’язала проти України російська федерація.

    Однією з важливих потреб, які відчувають українці у Кіпрі, є потреба духовної опіки з боку українських священників та проведення богослужінь рідною мовою. Про це митрополиту Симеону розповіла голова Товариства українсько-кіпрської дружби Тетяна Іоанну.

    Своєю чергою єрарх Православної Церкви України розповів учасникам зустрічі, що Предстоятель ПЦУ знає про духовні потреби кіпрських українців, зокрема зі звернень, які надходили і продовжують надходити до Київської Митрополії від місцевої діаспори. Саме тому митрополит Епіфаній направив до Кіпру митрополита Симеона, і одне із завдань його візиту – обговорення з місцевою ієрархією конкретних кроків з налагодження на Кіпрі служіння україномовного духовенства для потреб переселенців та загалом української діаспори в цій країні.

    Про готовність сприяння у цьому питанні з боку Української держави говорив посол України Руслан Німчинський. Дипломат зауважив, що події, які відбуваються протягом останніх пів року в Україні, формують в українському суспільстві потребу захисту своєї української ідентичності, однією з важливих ознак якої є віра і духовна культура. Посол підкреслив, що забезпечення потреб українців, які живуть на Кіпрі, у духовній опіці з боку україномовних священників, є одним із напрямків праці, де надаватиметься всебічна підтримка.

    Христодулос Еллінас, який вже не перший рік займається питаннями розвитку співпраці між представниками Православних Церков Кіпру і України, розповів про свою участь у організації душпастирської опіки українців на Кіпрі з боку українського духовенства і запевнив, що і надалі докладатиме максимум зусиль, щоби така опіка стала реальністю.

    Митрополит Симеон обговорив з представниками української громади й інші питання їхнього життя, ознайомився з напрямками діяльності Товариства українсько-кіпрської дружби, зокрема з волонтерською діяльністю і передачею допомоги українцям, які найбільше постраждали від війни.

    На завершення зустрічі митрополит Симеон передав присутнім активістам, а в їх особі усім українцям Кіпру, вітання і благословення від митрополита Епіфанія. Представники громади висловили сподівання на якнайшвидше розв’язання питання організації душпастирської опіки українців на Кіпрі і побажали митрополиту Симеону і тим, хто цим питанням займається, Божої допомоги і сприяння.

    Нагадаємо, Епіфаній здійснив паломництво до місця хрещення апостолом Павлом святої Лідії в Греції.

    Найсвіжіше

    Популярне