Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій та митрополит Епіфаній відвідали музей в місті Кавала

    Вселенського патріарха Варфоломія та митрополита Київського і всієї України Епіфанія тепло вітали Субрегіональна адміністрація та Палата Кавали в Археологічному музеї Кавали у вівторок вранці, 6 вересня.

    Другий день візиту Предстоятеля Православної Церкви в області включав візит до заступника регіонального губернатора Кавали Алексіса Політіса, а також присутність на заході Торгово-промислової палати Кавали в Археологічному музеї.

    Вселенський Патріарх Варфоломій, як повідомляє Kavalapost.gr, був о 10 ранку в штаб-квартирі Кавали, де його привітав Алексіс Політіс і супроводив до його кабінету, при цьому патріарх заявив, що він був вражений місцем.

    У заході, під час якого Вселенському патріарху було передано картину, що зображує міський акведук, були присутні місцеві грецькі депутати.

    Після цього Патріарх та його супровід попрямували до Археологічного музею, де розміщена виставка ікон і реліквій, та реліквії Святої Митрополії представлені в цифровому вигляді.

    У своїй промові митрополит Дебас підкреслив, що патріарх є почесним членом Палати Кавали вже 11 років, і зазначив, що його присутність у Кавалі сприяє, серед іншого, релігійному туризму. Звертаючись до митрополита Київського Епіфанія, він наголосив, що Кавала прийняла біженців з України.

    Потім відбувся обмін подарунками, якими з боку Палати були керамічні витвори.

    «Там, де стоїть патріархат, він проходить через багато труднощів. Тому потрібна любов усіх», – багатозначно сказав патріарх Варфоломій

    Говорячи про роль і значення патріархату в Православній Церкві, він сказав: «Я пам’ятаю, що казав професор і академік Митрополит Пергамський Іоанн, найкращий богослов християнства, як його охарактеризував Папа Римський, що Вселенський Патріархат є незамінна інституція, яку, якби ми її не мали, ми мали її винайти, ми мали її створити». На завершення він сказав, що задоволений зустріччю духовенства та обранців за одним столом, оскільки їхньою метою є «служіння народу Божому».

    Нагадаємо, 3 вересня розпочався візит предстоятеля ПЦУ до Греції. В рамках візиту митрополит Епіфаній відвідав монастир святого апостола Сили в Греції та був оголошений почесним громадянином муніципалітету Нестос.

    Фото: kavalapost
    Фото: kavalapost
    Фото: kavalapost

    Найсвіжіше

    Популярне