Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Делегати РПЦ зустрілися із коптами у Німеччині. Обговорювали втручання в Александрійську Церкву?

    Голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків московського патріархату митрополит Волоколамський Антоній і члени делегації РПЦ в Карлсруе, Німеччина, зустрілися з делегацією Коптської Церкви під час 11-ї Асамблеї Всесвітньої Ради Церков.

    Зустріч відбулася в готелі поруч із приміщеннями Асамблеї, де зупинилися більшість делегацій Церков, але не російська, передає Orthodox Times.

    Згідно з повідомленням Відділу зовнішніх церковних зв’язків московського патріархату, представники двох Церков обговорили питання подальшого розвитку їхніх відносин і питання, пов’язані з роботою Всесвітньої Ради Церков.

    Наприкінці червня Коптська Церква передала у безоплатне користування “Екзархату РПЦ в Африці” храм великомученика та чудотворця Міни та папи Кирилоса VI (“Мар-Міна”) у Гізі.

    Патріарх Александрійський і всієї Африки Феодор різко відповів коптському патріарху Тевадоросу II на рішення останнього передати РПЦ храм в Каїрі для літургійних потреб російських православних. У листі до коптського патріарха Александрійський патріарх висловив своє розчарування цим кроком, що є “прямим втручанням у серйозні внутрішні справи Православної Церкви”.

     

    Найсвіжіше

    Популярне