Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Російське вторгнення в Африку набирає обертів

    З 25 липня 2022 року так званий «Екзархат Африки» Московського Патріархату запустив офіційний вебсайт.

    Митрополит Леонід, «Екзарх Африки» Московського Патріархату привітав запуск сайту, зазначивши, серед іншого:

    «Сьогодні відкривається веб-сайт Африканського Патріархату. Його функціонування дозволить нам бути ще ефективнішими в інформаційній сфері, вчасно висвітлювати найважливіші події в житті Екзархату та безпосередньо інформувати наших читачів у всьому світі про місію Роської Православної Церкви в Африці. Переконаний, що відвідувачі цього порталу зможуть отримати тут найбільш оперативну та повну інформацію про перебіг і діяльність новітнього Екзархату Московського Патріархату».

    Російський сайт «Патріаршого екзархату Африки» наразі доступний російською, готуються додаткові сайти англійською, французькою, суахілі, німецькою, арабською та грецькою мовами. Окрім публікацій новин, інтерв’ю та документів, на сайті будуть розміщені фото- та аудіо матеріали.

    Як зазначає видання Світло Фанару «І з цієї дії всі розуміють, що вторгнення Російської Церкви в Африку прийшло, щоб залишитися і закріпитися! На жаль, Православні Церкви не усвідомлюють серйозності російського вторгнення в Африку. Тому вони навіть усно не відреагували!».

    «Російське вторгнення в Україну триває з незмінною інтенсивністю, але також вторгнення Московського Патріархату в юрисдикцію Другого Престолу патріарха Александрійського Феодора, здається, неможливо зупинити!», – зазначають оглядачі.

    Вони нагадують, що приводом для вторгнення стало визнання Александрійським Патріархатом Автокефальної Православної Церкви України. Однак, схоже, Москва хоче відкрито і за будь-яку ціну утвердитися на африканському континенті. Метою є завоювання Православ’я в будь-якій формі, і оскільки Африка була єдиною дещо… незайманою територією, така можливість була надана цьому континенту.

    Адже «Екзарх» митрополит Клінський Леонід (Горбачов) у своєму онлайн-привітанні, констатувавши, що Християнська Церква з перших років свого становлення характеризується своїм культурним розмаїттям і багатим етнічним складом, наголосив: «Я переконаний, що діяльність нашого веб-порталу також сприятиме зміцненню проповіді Церкви на багатонаціональному африканському континенті та за його межами».

    Під приводом “різноманіття” Москва вторгається всюди!

    Неймовірне те, що він безсоромно звинувачує інших (Вселенський Патріархат і Церкви, які визнали автокефалію України) у «розриві» єдності Православ’я!

    «Якщо Православні Церкви не відреагують зараз і рішуче, ситуація незабаром стане незворотною. Не лише для Африки, а й для православ’я», – зазначають на сайті «Світло Фанара».

    Духовний Фронт України зі свого боку нагадає, що РПЦ мали засудити на зібранні пентархії. Розмови велись у лютому 2022 року, проте справа так і не зрушила з місця. Особливо вона забуксувала після початку повномасштабної війни РФ. Зараза Кіріла Гундяєва треба судити не тільки за незаконне, злочинне і антиканонічне вторгнення в іншу Православну Церкву – Александрійську, але і за те, що він виправдовує російське військове вторгнення із 2014 року, а особливо після початку повномасштабної війни.

    ПЦУ нещодавно закликала Вселенського патріарха позбавити Кіріла патріаршого престолу.

    Найсвіжіше

    Популярне