Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ МП відкрила нові храми на Київщині та Миколаївщині: один з них в честь Нєвського

    Митрополит УПЦ МП Антоній (Паканич) освятив храм в ім’я святого пророка Давида у місті Первомайськ. Митрополит УПЦ МП Августин (Маркевич) звершив чин освячення храму в ім’я святого благовірного князя Алєксандра Невського у селищі Рокитне.

    Про це повідомляє сайт УПЦ МП.

    Варто зазначити, що Алєксандр Невський є національним героєм Росії. З початку війни росії проти України у Кремлі роблять порівняння між сучасним російським вторгненням та Нєвською битвою.

    Російські пропагандисти переконують, що “колективний Захід” багато століть намагається розколоти росію. Проте, йдеться у методичці, всі атаки Заходу закінчуються однаково: “Суспільство об’єднується навколо національного лідера і, демонструючи мужність та героїзм на полі бою, дає відсіч загарбникам”. У Кремлі “рекомендують” наголошувати на тому, що це нібито сталося і після перемоги в Нєвській битві, і після початку війни в Україні.

    Нагадаємо 3 вересня релігійна громада с. Вербівці на Буковині змогла потрапити до свого храму, після того, як парафіяни проголосували за перехід. У зв’язку з цим Буковинська єпархія УПЦ МП чинить тиск на голову ОТГ, через перехід парафії в ПЦУ у Вербівцях. Також у цьому селі священник УПЦ МП не дозволив відспівати у храмі бійця: у відповідь вся громада перейшла до ПЦУ.

    Митрополит УПЦ МП Августин (Маркевич) на освяченні нового храму

    Найсвіжіше

    Популярне