Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Буковинська єпархія УПЦ МП чинить тиск на голову ОТГ, через перехід парафії в ПЦУ

    У селі Вербівці парафія проголосувала за приєднання до Православної Церкви України. В Буковинській єпархії УПЦ МП незадоволені таким волевиявленням людей. Там розуміють, що це перші ластівки в регіоні і якщо їх не задушити, то переходити підуть масово, як на Хмельниччині. Саме тому в УПЦ МП вдались до тиску місцевих чиновників.

    Так, на сторінці Буковинської єпархії УПЦ МП в Телеграмі розмістили допис про голову Застанівської ОТГ Василя Радиша. Його, «без суду і слідства» в УПЦ МП вже звинуватили в «захопленні» Свято-Михайлівського храму УПЦ у селі Вербівці.

    В УПЦ МП навіть заявили, що пан Василь «Будує свою кар’єру на крові українських воїнів», хоча, яким боком вільне волевиявлення людей на парафії за Українську Церкву стосується крові українських захисників? Навпаки, наші воїни радіють, коли Україна позбувається всього російського в тому числі Московського патріархату.

    Так от, в УПЦ МП кажуть, що пан Василь «влучно скористався смертю захисника України, воїна Чайки Дмитра Юрійовича, який був родом з села Вербівці та водночас був помічником та іноді пономарем цього храму».

    За версією моспатріархату, пан Василь разом з друзями, нібито «вигадав» історію, що православний священник УПЦ МП, о.Василій відмовляється ховати воїна Дмитра, який ще з малку допомагав священнику у храмі.

    Крім того, в УПЦ МП незадоволені наслідками відмови поховати захисника і кажуть, що голова Заставни тепер утвердився у владі і показав хто тут голова і «хто самий великий патріот на Заставнівщині»;

    В УПЦ МП констатували, що священник УПЦ МП о. Василій тепер антигерой, якого вигнали геть. Також там незадоволені тим, що голова ОТГ позичив генератор, щоб зрізати замки з храму, який заблокували люди Моспатріархату.

    В УПЦ МП не говорять про голосування людей, а намагаються перекласти свій провал впливу в селі на місцеву владу. Також верхівка УПЦ МП на Буковині пробує чинити тиск на владу, щоб ті не сприяли забороні моспатріархату та переходам громад в ПЦУ.

    Там вже заявили, що будуть жалітись в суді та до президента із адвокатами. Брехні УПЦ МП після Феофанії немає віри.

    Голосування громади за ПЦУ

     

    Найсвіжіше

    Популярне