П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    На Буковині, не без бою, ще одна церква перейшла до ПЦУ

    Нині, коли ми проводжаємо в останню земну дорогу  наших загиблих Героїв, священники УПЦ МП «прославляються» тим, що не впускають полеглих до Божого храму.

    3 вересня релігійна громада с. Вербівці, отримавши пакет юридичних документів (відповідно до рішення своїх зборів), які засвідчують, що парафіяни позбулися московського ярма, дружно прийшли просити священника УПЦ МП віддати законним шляхом ключі від церкви, передає сайт bukovyna.online

    Але, як завжди,  з московитами по доброму не виходить, тому громада  змушена була прориватись до Божої оселі. Хоча їм услід “дві особи” кричали,  що це не законно, правда восторжествувала: вербівчани зайшли до храму Православної Церкви України.

    Відбулося богослужіння, а також односельчани  віддали шану землякові і Герою, з яким днями попрощалися.

    «Окрема вдячність працівникам правоохоронних органів за дотримання правопорядку на території церкви», – йдеться в повідомленні ЗМІ.

    Нагадаємо, Буковинська єпархія УПЦ МП чинить тиск на голову ОТГ, через перехід парафії в ПЦУ у Вербівцях. Також у цьому селі священник УПЦ МП не дозволив відспівати у храмі бійця: у відповідь вся громада перейшла до ПЦУ.

    Фото із ЗМІ

    Фото із ЗМІ

    Найсвіжіше

    Популярне