П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Суд визнав, що колаборант з Черкащини не має відношення до ПЦУ

    Оболонський районний суд міста Києва виправив помилку у своєму вироку щодо мешканця Черкащини Олексія Широкова і визнав, що останній не має відношення до Православної Церкви України.

    Про це йдеться в ухвалі суду, що набула чинності 1 серпня.

    Заявником до суду щодо виправлення помилки виступила Черкаська єпархія ПЦУ, наголосивши, що “зазначені відомості спричинили резонанс і непорозуміння у релігійних колах”.

    “Наведені документи доводять, що у вироку суду була допущена описка, а саме помилково неправильно вказано місце роботи обвинуваченого, а тому його слід виправити відповідно до відомостей, зазначених у його посвідченні священнослужителя”, йдеться в документі.

    За даними суду, у матеріалах справи міститься копія посвідчення засудженого від 21.11.2013 року, як “священнослужителя Української автокефальної православної церкви, Консісторія Єпархіальне управління Черкаської і Кіровоградської єпархії”.

    УАПЦ припинила існування як окрема релігійна громада після Об’єднавчого Собору українських православних Церков 15 грудня 2018 року.

    На початку липня низка ЗМІ повідомила з посиланням на вирок суду, що “священник Черкаської єпархії ПЦУ Олексій Широков” у соцмережах засуджував і висміював українську армію, підтримував Росію та так звані Л/ДНР. За це він отримав позбавлення права обіймати державні посади на 10 років.

    У Черкаській єпархії Православної Церкви України спростували, що Олексій Широков є священником ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне