П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    СБУ проведе розмову з полтавським священником УПЦ МП, який говорив про «спецоперацію»

    Настоятель Свято-Миколаївського собору УПЦ МП Григорій Голик у Горішніх Плавнях переконаний, що в Україні понад пів року триває не війна, а «спецоперація». Про це служитель РПЦ в Україні розповів матері загиблого Героя.

    Коли священник Московського патріархату відмовив жінці у молитві і щей заговорив за «спецоперацію», вона поїхала у церкву в село Келеберда, де знаходиться Спасо-Преображенський храм ПЦУ. Отець Микола вислухав розбиту горем жінку і дав їй поради.

    СБУ відреагувало на цю історію. Правоохоронці проведуть розмову зі священником — 65-річним батьком п’ятнадцятьох дітей Григорієм Голиком, щоби зрозуміти його мотиви й погляди на війну, передає «Полтавщина».

    Нагадаємо, мешканець Горішніх Плавнів Максим Щерба перед початком широкомасштабного вторгнення Росії на територію України запропонував коханій одружитися. Однак, цим планам завадила війна. 24 лютого Максим Щерба пішов боронити Україну. Спочатку чоловік у складі територіальної оборони будував блокпости. Пізніше його розподілили у військову частину, з початку червня 41-річний чоловік знаходився на передовій.

    1 серпня із Максимом обірвався зв’язок. Через три дні побратими військового написали матері, що Максим загинув під час обстрілу позицій. Максим був за кулеметом, на них вийшла ворожа ДРГ, він першим їх помітив і відкрив вогонь. До бою приєдналася вся рота, ДРГ відійшла і почалися по них «прильоти». Потім на позиції вийшов ворожий танк і прямої наводкою почав розстрілювати укріплення. Максим отримав поранення у грудну клітину від якого загинув. Пришли хлопці із сусідніх позиції, забрали поранених і контужених, а Макса витягти не змогли. Тіло залишилися на розбитій позиції.

    Нагадаємо, УПЦ МП в Берліні використовує антимінси Московського патріарха Кіріла. Також військові рф наклеїли на шолом ікону Ісуса Христа, щоб врятуватись від ЗСУ.

    Найсвіжіше

    Популярне