Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Глава МЗС Литви про Білорусь: ми б назвали її «частково окупованою країною»

    Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ланбсбергіс вважає, що завершення будівництва паркану на кордоні з Білоруссю «краще підготує Литву на випадок гібридної атаки».

    Про це Ландсбергіс сказав в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода.

    «(Огорожа. — ред.) відбиває бажання режиму посилати людей, тому що ще рік тому це було надзвичайно легко», — додав він.

    Відповідаючи на запитання, чи будівництво загородження на кордоні з Білоруссю не завадить Вільнюсу мати «значущі стосунки» з офіційним Мінськом, Ландсбергіс зазначив:

    «Це дуже хороше запитання, і я думаю, що воно має трохи більш стратегічний характер. Знаєте, ми повинні серйозно поговорити. Які стосунки з Мінськом? Яких відносин ми хочемо з Мінськом і якого майбутнього хотів би собі Мінськ? Тому я вважаю, що без відповіді на ці питання неможливо відповісти на питання, яке ви піднімаєте. Яке майбутнє, політичне майбутнє Білорусі? Це все ще незалежна країна? Наскільки вона незалежна? Я б сказав, знаєте, якби був такий термін, ми б називали це “частково окупована країна”».

    Нагадаємо, Литовські священники відмовились читати “молитву про мир в Україні”, надіслану з Москви. Також Латвія остаточно знесла пам’ятник совєтським військовим.

    Нещодавно патріарх РПЦ Кіріл (Гундяєв) подякував Лукашенку за підтримку РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне