Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    У Католицькій Церкві заявили, що Папа хотів відбудувати мир, коли назвав Дугіну «невинною жертвою»

    У вівторок, 30 серпня 2022 р., прес-служба Святого Престолу Католицької Церкви поширила комюніке, у якому прокоментувала останні заяви папи щодо війни в Україні. Нагадаємо Франциск заявив, що вбита російська пропагандистка Дугіна це — «невинна жертва війни».

    У РКЦ кажуть, що вислови глави Католицької Церкви сказані з метою «в основному, – це закликати пастирів і вірних до молитви, а всіх людей доброї волі – до солідарності та зусиль, спрямованих на відбудову миру».

    Водночас Святий Престол визнав, що «виникали публічні дискусії щодо політичного значення, присвоюваного таким висловлюванням».

    У Католицькій Церкві просять розуміти вислови Франциска, «як голос, піднесений на захист людського життя та цінностей, пов’язаних з ним, а не як зайняття політичної позиції».

    «Стосовно широкомасштабної війни в Україні, яку розпочала Російська Федерація, виступи Святішого Отця Франциска є чіткими й однозначними в засудженні її як морально несправедливої, неприйнятної, варварської, безумної, огидної та святотатської», – йдеться в заяві.

    Варто зазначити, що відбілення російської пропагандистки, як “невинної жертви”, автоматично дорівнює підтримці політики Кремля, щодо знищення України і тому тут неможливо не зайняти політичну позицію.

    Нагадаємо, посол України у Ватикані розкритикував Франциска за співчуття роспропагандистці Дугіній. Також  член ініціативної групи «Перше грудня» Мирослав Маринович вважає, що папа Франциск має серйозно переглянути всі аспекти своєї «задивленості на москву».

    Найсвіжіше

    Популярне