П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Головний храм Корюківки на Чернігівщині переходить у ПЦУ

    У неділю, 28 серпня, по завершенню богослужіння, у місті Корюківка Чернігівської області біля Вознесенського храму пройшли збори громади, на яких ухвалено рішення про перехід з московської до української церкви.

    «За» проголосували 159 прихожан, один голос був проти і один, що утримався, повідомляє «Сіверщина».

    Ініціаторкою руху за перехід Вознесенської церкви до ПЦУ стала місцева мешканка, журналістка Альона Макаренко. Як вона сама розповіла, її батько брав участь у відбудові цього храму, коли він після комуністичного запустіння був переданий громаді. Але з початком Широкої війни їх сім’я уже не могла молитися в храмі, де поминали московського патріарха і цьогоріч паски її родина вже святила у храмі Православної церкви України. Але й лишати свій храм, до якого звикли, вона не хотіла – тож організувала збір підписів за перехід парафії до ПЦУ. За короткий час назбирала більше 500 підписів.

    На зборах всі бажаючі голосувати – реєструвалися, а місцева влада забезпечила присутність поліції та швидкої медичної допомоги. Їх участь не була затребуваною – голосування пройшло усвідомлено і спокійно. Хоча нинішній настоятель храму о. Олександр Дем’яненко участі в голосуванні не брав, сховавшись у храмі.

    Найсвіжіше

    Популярне