Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У місті на Чернігівщині готуються голосувати за відмову від російської церкви

    У місті Корюківка Чернігівської області за ініціативи місцевої жительки Альони Макаренко збирають підписи за перехід головної церкви міста – Свято-Вознесенського храму – з московської до Православної Церкви України.

    За словами Альони, упродовж тижня вдалося зібрати більше ніж пів тисячі підписів. А це є ознакою готовності громади виносити таке питання на обговорення та голосування на зборах, повідомляє ЧЕline.

    Вони відбудуться 28 серпня об 11-й годині біля центральної церкви міста. На них мирним і цивілізованим шляхом вирішиться подальша доля храму. Між тим, не все так безхмарно, як здається на перший погляд.

    «У місті почали ширитися чутки про якесь рейдерське захоплення церкви, нібито хтось хоче поміняти отця Олександра, настоятеля Свято-Вознесенського храму, що голосувати можуть тільки обрані люди… Це все неправда! На збори можуть прийти всі, кому не байдужа доля храму і нашого міста. Ми спокійно проголосуємо це питання, попросимо отця Олександра не залишати своїх парафіян, хоч би що вони вирішили, і розійдемося по домівках. Картинки для російських каналів не буде», – зазначила Альона Макаренко.

    Процедура відбудеться в правовому полі.

    Найсвіжіше

    Популярне