Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    У Дрогобичі храм УПЦ МП передали ПЦУ

    Патріотичне рішення прийняли депутати Дрогобицької міськради. Вони передали землю колишнього храму московського патріархату в постійне користування Православній церкві України.

    Про це повідомила пресслужба Дрогобицької міської ради, передає Духовний Фронт України.

    ПЦУ отримала земельну ділянку, орієнтовною площею 6042 кв.м на вул. Трускавецькій у Дрогобичі, де раніше функціонувала церква московського патріархату. Тепер там облаштовано гарнізонний храм імені Петра Сагайдачного ПЦУ.

    “Церква Іова Почаївського на Трускавецькій, 56, що підпорядковувалась московському патріархату, не мала оформленого права власності ні на будівлю церкви, ні на земельну ділянку під нею. Будівельні роботи вели тут самовільно, жодних дозвільних документів церковна громада не мала. Після заборони московського патріархату та рішення громади про перехід в Православну церкву України, церкву опечатали. Однак виявилось, що священик готувався до такого варіанту, так як з храму заздалегідь вивезли всі цінні речі, іконостас та навіть дзвони”, – йдеться в повідомленні.

    Міський голова Тарас Кучма висловив повну підтримку українській церкві та наголосив, що це черговий крок в історичному процесі викорінення московської патріархії з громади та загалом з України. Депутати підтримали рішення одноголосно.

    Нагадаємо церква Іова Почаївського на Трускавецькій 56 , що підпорядковувалась московському патріархату, не мала оформленого права власності ні на будівлю церкви, ні на земельну ділянку під нею.

    Нагадаємо, парафіяни новозбудованого храму на Хмельниччині проголосували за перехід до ПЦУ. Також депутати селищної ради на Львівщині просять голову ВРУ заборонити УПЦ МП.

    Найсвіжіше

    Популярне