Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Парафіяни новозбудованого храму на Хмельниччині проголосували за перехід до ПЦУ

    Два роки тому у селі Лідихівка на Теофіпольщині Хмельницької області розпочалося спорудження церкви. Як згадують у громаді, тоді чин закладення каменю та Божественну літургію на місці будівництва проводив настоятель храму Святої мучениці Параскеви Української православної церкви отець Микола.

    Днями, 16 серпня, у селі відбулися збори релігійної громади, щоб розв’язувати питання зміни канонічного підпорядкування церкви з УПЦ в ПЦУ, обрання парафіяльної ради церкви та подання документів на реєстрацію, повідомляє сайт «Є».

    Участь у зборах взяли селищний голова, староста, священнослужителі ПЦУ та УПЦ МП, місцеві мешканці. Як йдеться у повідомленні Теофіпольської територіальної громади, під час зустрічі учасники виступили і обґрунтували свої позиції стосовно статусу церкви. А після усіх виступів провели голосування.

    «Майже усі присутні проголосували за те, щоб церква отримала статус Православної церкви України. Адже, як згодом свій вибір пояснили жителі, для них надзвичайно важливо розірвати все, що хоч якось пов’язано з агресором-росією, щоб після нашої перемоги не соромно було дивитися в очі нашим захисникам», – зазначають у громаді.

    Парафіяни кажуть, що на території Теофіпольської громади ця новозбудована церква – ще один оберіг, який захищатиме жителів від усяких негараздів, а прихожани матимуть особливе місце, де будуть молитися за своє здоров’я, захисників та перемогу України.

    Нагадаємо до ПЦУ з часу надання Томосу перейшло понад 1200 громад. Дивіться географію переходів на нашому сайті.

    Найсвіжіше

    Популярне