П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Колишня церква московського патріархату стала гарнізонним храмом у Дрогобичі

    У Дрогобичі на Львівщині створили гарнізонний храм імені Петра Сагайдачного. 7 липня на свято Різдва Івана Предтечі у ньому відбулась друга Літургія.

    Про це повідомляє Дрогобич.City з посиланням на прес-службу Дрогобицької міської ради

    Гарнізонний храм імені Петра Сагайдачного — це колишня церква Іова Почаївського, що підпорядковувалась УПЦ МП. Після переходу у юрисдикцію ПЦУ, стала гарнізонним храмом Петра Сагайдачного.

    7 липня священнослужителі Дрогобицько-Самбірської єпархії Православної Церкви України відслужили тут вже другу Літургію. Роль церковного хору професійно виконав колектив Заслуженого Прикарпатського Ансамблю пісні та танцю України «Верховина».

    “Гарнізонний храм один, він об’єднує всіх військових нашого округу. Тому ми щиро запрошуємо усіх захисників приходити на служби Божі, разом зі своїми сім’ями та молитись за нашу перемогу”, – зазначив протоєрей ПЦУ Андрій Безушко.

    Святкові Літургії проводитимуть в храмі щонеділі о 12.00. До молитви за Україну та в підтримку українських захисників запрошують долучитися усіх охочих. Також тут планують облаштувати алею пам’яті тим, хто віддав своє життя за Україну.

    Храм Іова Почаївського належав до УПЦ МП, але парафіяни зробили до міськради колективне звернення з бажанням перейти до ПЦУ.

    У травні на засіданні спеціальної комісії у Дрогобицькій міській раді повідомили настоятелю Миколі Мандзюку, що церква не має належних документів ні на землю, ні на будівлю. Тож священик не міг завадити переходу храму до ПЦУ.

    Після того, як настоятель залишив храм, у ньому не було церковного устаткування, зокрема, ікон.

    Найсвіжіше

    Популярне