Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Чорногорія висилає з країни російського посла

    Міністерство закордонних справ Чорногорії оголосило російського посла Владіслава Маслєннікова персоною нон грата.

    МЗС Чорногорії ухвалило таке рішення відповідно до статті 9 Віденської конвенції про дипломатичні зносини, яка дозволяє оголосити дипломата персоною нон-грата без пояснення причини. Відомство вимагало, щоб Владіслав Маслєнніков залишив країну протягом семи днів, якщо ж посол залишиться, то не матиме жодних повноважень. Дипломатичний термін “персона нон грата” означає, що людина є небажаною особою у державі, повідомляє “Фокус”.

    Маслєнніков прокоментував дії Чорногорії в ефірі телеканалу “Росія-24” і зазначив: чорногорська влада не пояснила причин свого рішення. Він заявив, що висилка негативно позначиться на розвитку відносин між державами і пообіцяв заходи у відповідь з боку Росії.

    Владіслав Маслєнніков обіймає посаду Надзвичайного та Повноважного посла Росії у Чорногорії з липня 2019 року.

    У 2020 році Чорногорію лихоманило від протестів, організованих Сербською православною Церквою, в яких були помічені представники Головного розвідувального управління (ГРУ) російського Міноборони.

    Президент країни Міло Джуканович звинуватив Росію у “відкритому втручанні у внутрішні справи Чорногорії” і підтримці великосербських амбіцій.

    Найсвіжіше

    Популярне