Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    ПЦУ допомагає відновлювати постраждалі від росіян будинки в Чернігові

    Із квітня волонтери “Іскри добра” у Чернігові допомогли відремонтувати понад 300 будинків. У черзі на відновлення – більше 700. Засновники фонду Олег Бібіков та Ігор Кукобка розповіли, що у цьому їм допомагає ПЦУ.

    Про це повідомляє Правда.Життя.

    Митрополичий фонд ПЦУ відправив фуру з будматеріалами – дошками, шифером, генератором для електроінструментів тощо. Перші бригади будівельників сформувалися із волонтерів, які розвозили їжу. Коли про “Іскру добра” почали писати у ЗМІ, люди долучалися з інших міст України.

    Павло Тацій живе в Києві, прочитав репортаж про відбудову і приїхав волонтерити. Чоловік працює в столиці кур’єром, а у вільний час допомагає відновлювати житло чернігівцям.

    “Ми працюємо на своїх роботах, а у вільний час сюди приїжджаємо. Раніше тут були люди з Дніпра та інших міст України. Навіть іноземці приїжджали”, – згадує Тацій, що допомагає в будинку Валентина Шишкіна.

    Поки що “Іскрі добра” не вдалося налагодити системну співпрацю з будівельними магазинами чи виробниками матеріалів. Це виявилося складніше, ніж із їжею.

    Зараз волонтери чекають на чергові 300 листів шиферу від Митрополичого фонду ПЦУ, цього вистачить, щоб накрити три дахи. Також почали співпрацювати з Данським посольством.

    Нагадаємо, у Харківській єпархії ПЦУ тривають благодійні проекти.  Також в УПЦ США надали допомогу українським 118 лікарням на суму 6 млн доларів США.

    life.pravda.com.ua

    Найсвіжіше

    Популярне