Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У Харківській єпархії ПЦУ тривають благодійні проекти

    З благословення єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана духовенство та віряни Харківської єпархії Православної Церкви України продовжують активну волонтерську діяльність, повідомляє сайт Харківської єпахії ПЦУ. Зокрема, створена минулоріч благодійна організація (фонд) «Відродження Правосланої Церкви України» залучила чималі кошти для допомоги військовим, переселенцям і постраждалим від війни жителям Харківщини. Роботу фонду координує намісник Свято-Миколаївського монастиря в Ков’ягах ігумен Феодосій (Ганзій).

    За час війни благодійна організація зібрала понад 240 тисяч гривень завдяки пожертвам громадян України, а також українців діаспори (зокрема, Австралії та Іспанії). На них було придбано і передано військовим (розвідникам і бійцям тероборони) два дрони, зарядні пристрої на сонячних батареях, ноутбук, ліки та продукти харчування. Зараз о. Феодосій збирає кошти на купівлю автомобіля для підрозділу розвідки Збройних Сил України. У планах фонду також допомога в ремонті та відновленні зруйнованих російськими обстрілами шкіл, дитячих садочків і лікарень Харкова та області.

    Про діяльність фонду можна дізнатися більше в соціальній мережі Facebook: у групі Благодійного фонду «Відродження Православної Церкви України» та на особистій сторінці ігумена Феодосія (Ганзія).

    Також триває волонтерська діяльність правлячого архієрея владики Митрофана. 24 липня він завдяки спільним зусиллям IOM Ukraine – Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні/Агенство ООН з міграції, «Благодійного фонду «ДЖЕРЕЛО ВІДРОДЖЕННЯ» разом з Громадською організацією «ГРОМАДА ХАРКОВА», єпархіального управління Харківської єпархії ПЦУ та громади Іоано-Богословського храму Харкова через волонтерів адвокатського об’єднання «Primus inter pares» передав гуманітарну допомогу для потребуючих харків’ян.

    Найсвіжіше

    Популярне