Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Делегація Всесвітньої Ради Церков відвідує Україну в умовах війни

    Оскільки війна Росії проти України триває вже шостий місяць, делегація Всесвітньої Ради Церков на чолі з виконувачем обов’язків генерального секретаря ВРЦ преподобним професором Йоаном Саукою відвідала Україну, щоб послухати представників помісних церков, а також державних установ, які працюють з релігійними питаннями, і забезпечити участь церков України на майбутній асамблеї ВРЦ у Карлсруе.

    «Коли одна частина тіла страждає, всі частини страждають разом з нею. Ми християнсько солідарні з усіма, хто страждає в Україні», – сказав Саука, повторивши заяву ВРЦ від 18 червня 2022 року.

    У заяві висловлювався жаль з приводу незаконного вторгнення, що Російська Федерація здійснила проти свого сусіда, суверенної держави, що призвело до жахливих смертей, руйнувань і переселень для народу України, повідомляє Orthodox Times.

    Під час візиту делегація ВРЦ зустрілася з Українською Радою Церков і релігійних організацій, що представляє християнські конфесії в Україні, а також єврейську та мусульманську громади та є активною платформою для діалогу та відносин з державою.

    Наголошуючи на запрошенні взяти участь у майбутній асамблеї Ради, делегація ВРЦ зустрілася з митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм 3 серпня.

    4 серпня Саука зустрівся з митрополитом УПЦ Онуфрієм. По дорозі до Києва делегацію ВРЦ зустрічав митрополит Мелетій, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ.

    Під час візиту делегація ВРЦ дізналася багато нового про триваючу війну в Україні під час зустрічей з різними державними установами. Серед них зустрічі з міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком; Оленою Богдан, головою Державної служби України у справах національностей та свободи совісті; та Олексієм Дніпровим, заступником керівника Офісу президента України.

    Під час усіх зустрічей Саука наголошував на важливості участі українських церков у майбутній асамблеї ВРЦ у Карлсруе, що стане нагодою для людей України звернутися до глобального товариства, ділячись і молячись разом за кінець війни та відновлення справедливого миру в Україні.

    Під час візиту в Україну Сауку супроводжували преподобний Одаїр Педросо Матеус, заступник генерального секретаря ВРЦ та директор Комісії з питань віри та порядку, та Іварс Купчіс, офіцер з комунікацій ВРЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне