Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній зустрівся з делегацією Всесвітньої Ради Церков

    Предстоятель Православної Церкви України 3 серпня прийняв у своїй резиденції виконувача обов’язків Генерального секретаря Всесвітньої Ради Церков протоєрея Іоана Савку (Ioan Sauca), якого супроводжували заступник Генерального секретаря професор Одаір Педросо Матеус (Odair Pedroso Mateus) та представник відділу комунікації ВРЦ Івар Купчис (Ivars Kupcis).

    У зустрічі також взяли участь заступник голови Управління зовнішніх церковних зав’язків архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій та секретар Синодальної Комісії з міжхристиянських відносин ПЦУ протоєрей Ростислав Воробій, повідомляє пресслужба ПЦУ .

    Сторони обговорили міжконфесійну ситуацію на фоні триваючої повномасштабної російської агресії, процес свідомого й вільного переходу громад в юрисдикцію Православної Церкви України, підтримку нашої держави з боку світового співтовариства та інші питання, які становлять предмет спільного зацікавлення.

    «Перехід громад – це природнє явище, ми його штучно не створюємо і попри різні намагання цей процес не зупинити. Нерідко я сам лише з повідомлень ЗМІ дізнаюся, що та чи інша парафія прийняла рішення приєднатися до нашої Церкви. Ми відкриті до діалогу і хочемо жити в мирі з усіма, тож зацікавлені саме у добровільному та мирному здійсненні цього процесу», – зокрема зазначив Блаженнійший митрополит Епіфаній.

    У квітні цього року Православною Церквою України було подано заявку на членство у Всесвітній Раді Церков. Тож 18 червня надійшло відповідне офіційне запрошення щодо участі представників ПЦУ в Генеральній асамблеї ВРЦ, що відбудеться на початку вересня.

    Міжнародна мережа науковців — богословів, релігієзнавців, істориків, соціологів релігії — різних віросповідань або без релігійної приналежності закликали Всесвітню Раду Церков призупинити членство Російської Православної Церкви в цій організації, поки вона голосом своєї вищої влади однозначно не засудить війну проти України.

    Найсвіжіше

    Популярне