П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Сумська єпархія УПЦ МП запевняє, що не писала листів Московському патріарху

    Нещодавно у ЗМІ повідомляли, що митрополит УПЦ МП Євлогій (Гутченко) писав листа до очільника Російської Православної Церкви Кіріла (Гундяєва), у якому запевняв, що буде поминати його після війни. 5 серпня сумська єпархія УПЦ МП на своєму сайті  запевнила, що Євлогій не писав листів подібних листів до москви.

    «Насправді такого листа не існує. Будь-які інсинуації з цього приводу підстав не мають.» — підкреслюють в єпархіальній пресслужбі УПЦ МП.

    «Позиція митрополита Сумського і Охтирського Євлогія щодо оцінки військової агресії Росії та вторгнення на територію України була висловлена 24 лютого 2022 року та є незмінною. Митрополит Євлогій вважає військове вторгнення російських військ тяжким гріхом проти Божого Закону та злочином проти життя громадян України, яку визнає цілісною суверенною державою. Жодні інші твердження чи припущення є неправдивими», – запевнили в УПЦ Московського патріархату.

    Крім цього, в УПЦ МП запевнили, що не поминають ім’я Кіріла (Гундяєва), бо він благословив вбивати українців.

    У єпархії УПЦ МП висловили припущення, що «даний інцидент є спробою вплинути на митрополита Євлогія та скомпрометувати його як Правлячого архієрея прикордонної єпархії, що постійно перебуває під обстрілами з боку Росії».

    У травні у Сумській єпархії 65% духовенства «УПЦ» МП запевняли, що підтримують розрив з Московським патріархатом шляхом набуття автокефалії. Також духовенство Сумської єпархії УПЦ МП опублікувало звернення про автокефалію.

    Найсвіжіше

    Популярне