Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    У Чорногорії таємно підписали угоду з Сербською Церквою

    Базовий договір між Чорногорією та Сербською православною Церквою підписаний вранці у середу, 3 серпня, повідомив прем’єр-міністр країни Дрітан Абазович в Telegram.

    Підисання відбулося в закритому режимі, без попереднього оголошення та без присутності журналістів, повідомляє “Балканський оглядач”.

    Уряд Чорногорії офіційно не анонсував дату підписання Базової угоди. Прем’єр-міністр Дрітан Абазович напередодні спростував неофіційну інформацію про те, що підписання заплановане на 3 серпня, а міністр юстиції Марко Ковач у заяві для телебачення 2 серпня сказав, що не знає, коли відбудеться підписання.

    Патріарх Сербської православної церкви Порфірій прибув до Подгориці безпосередньо перед підписанням угоди. На фото, що Абазович опублікував у Telegram, видно, що на підписанні також були присутні міністр юстиції Марко Ковач і митрополит Чорногорсько-Приморський СПЦ Іоанікій.

    Державна “Вілла Гориця”, де підписали Базову угода, знаходиться під посиленою охороною поліції.

    Першою на підписання Базової угоди мід урядом Чорногорії та Сербською церковю відреагувала Демократична партія соціалістів (DPS) Міло Джукановича, що оголосила, що виступить з ініціативою щодо вотуму недовіри уряду Дрітана Абазовича. «Підписана сьогодні Угода, яка суперечить Конституції Чорногорії, буде призупинена відразу після виборів нового уряду», – йдеться в повідомленні DPS.

    Найсвіжіше

    Популярне