П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ США: Служимо народу України нашими щоденними молитвами та добрими справами

    Українська Православна Церква США продовжує надавати найнеобхіднішу матеріально-технічну та медичну підтримку тисячам біженців, пораненим бійцям та їхнім родинам.

    Як пише сайт УПЦ США, попри те, що місто Миколаїв зазнає бомбардувань російських військових, стійкість українських громадян та волонтерів викликає захоплення.

    У великих містах, малих містечках і селах люди доброї волі виходять назустріч і беззастережно пропонують себе, часто ризикуючи своїм життям, допомагаючи іншим у біді.

    Основним напрямком благодійної допомоги УПЦ США є забезпечення харчами біженців на Донбасі та півдні України. Медичне приладдя та одяг, а також додаткові автомобілі для матеріально-технічного забезпечення надано щедрими пожертвами парафіян і духовенства УПЦ США.

    Зовсім нещодавно митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм у виїзні медичні частини були передані додаткові санітарні автомобілі (придбані на пожертви УПЦ США).

    Фото: УПЦ США
    Фото: УПЦ США

    Тоді як харківські благодійники продовжують щодня доставляти їжу людям у віддалені райони та зруйновані квартали; в Одесі УПЦ США ​​підтримує потребу в медикаментах для поранених бійців.

    Родинам загиблих та важкопоранених бійців ЗСУ надається грошова допомога для придбання та доставки необхідних медикаментів та харчів.

    Фото: УПЦ США

    Маріупольські біженці продовжують отримувати допомогу харчами та медикаментами через служіння Донецької єпархії Православної Церкви України (ПЦУ) на чолі з митрополитом Сергієм.

    Фото: УПЦ США
    Фото: УПЦ США

    Благочинний Донецького деканату ПЦУ о. Костянтин Кузнєцов опікується закупівлею та розподілом подарованих речей УПЦ США. Крім того, місцева громада у Костянтинівці створила їдальню, де люди щодня отримують свіжоприготовані страви та добавки.

    Тернопільська єпархія Православної Церкви України (під керівництвом Архієпископа Нестора) в процесі отримання кількох матеріально-технічних автомобілів (спонсорована УПЦ США) для волонтерів громади, які надають допомогу потребуючим у віддалені села на лінії фронту війни проти України, яка триває з боку Російської Федерації.

    Фото: УПЦ США

    Нещодавно архієпископ Даниїл зустрівся з представницею одеських волонтерів – Пані Лідією, яка подарувала йому прапор України, підписаний українськими воїнами на знак вдячності за пожертви та підтримку Церкви.

    Архієпископ УПЦ США зазначив, що, приймаючи прапор, у нього тремтіли руки, коли він уявляв обличчя та руки тих чоловіків і жінок, які зверталися зі своїми посланнями любові та вдячності до вірних і духовенства Української Православної Церкви США.

    Фото: УПЦ США

    «Це наша щира молитва за життя всіх, хто невтомно працює задля визволення України…Ми щиро вдячні всім, хто пожертвував та долучився до благодійної ініціативи Церкви, адже цим ви наслідуєте Христове вчення любові, милосердя та самопожертви», – йдеться на сайті УПЦ США.

    Оскільки війна триває, в УПЦ США просять доєднуватись до сил добра і допомогти ЗСУ.

    Саме завдяки пожертвам парафіян УПЦ США може забезпечувати ці життєво важливі припаси для українців та рятувати життя, водночас вона продовжує молитися та рятувати душі.

    Нагадаємо, у таборі УПЦ США створили Тризуб із 550 фотографій жахливих наслідків війни рф проти України. Також УПЦ США надала допомогу українським 118 лікарням на суму 6 млн доларів США.

    Найсвіжіше

    Популярне