Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Синод ПЦУ позбавив сану архімандрита Андрія (Маруцака) та Богдана Згоби

    27 липня 2022 р. при Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі, відбулося чергове засідання Священного Синоду Православної Церкви України.

    Синод ПЦУ розглянув справи за звинуваченням заборонених у священнослужінні  архімандрита Андрія (Маруцака) та протоієрея Богдана Згоби у канонічних порушеннях, за які передбачене покарання позбавлення священного сану, визнав їх винними та позбавив священного сану.

    23 травня 2022 року Синод ПЦУ вже позбавляв священного сану єпископів із оточення Філарета. Тоді у Синод ПЦУ заслухав справи про осудження за істотні канонічні порушення заборонених раніше у служінні митрополита Іоасафа (Шибаєва), колишнього Білгородського і Обоянського, єпископа Петра (Москальова), колишнього Валуйського та єпископа Філарета (Панку), колишнього Білгород-Дністровського. Визнавши їх винними у істотних порушеннях, Синод осудив їх, позбавивши священного сану. Тоді справи Згоби і Маруцака вирішили заслухати на наступних засіданнях.

    14 грудня 2021 року Філарет хіротонізував Богдана Згобу на єпископа Луку. зараз він перебуває у США, де проводить діяльність від імені УПЦ КП. На початку 2022 року «єпископ УПЦ КП» Лука (Згоба) просив митрополита РПЦ Іларіона про «поступки одне одному» і про «прощення».

    22 червня 2019 року ПЦУ заборонила у служінні Андрія (Маруцака). Наступного дня Філарет рукоположив Маруцака в єпископи.

    Найсвіжіше

    Популярне