Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Намагаються залякати? В УПЦ МП на Рівненщині заявляють про ще одну карну справу за “захоплення храму”

    Пресслужба єпархії УПЦ МП на Рівненщині знову повідомила про відкриття кримінального провадження проти представників ПЦУ, які “розпалювали міжконфесійну ворожнечу”.

    Цього разу мова йде про парафію Різдва-Богородичної церкви у селі Стадники Острозького району. 

    В УПЦ МП наголошують, що провадження відкрите за кількома статтями КК України “за фактами підроблення та використання підроблених документів, розпалювання релігійної ворожнечі, спроба силового захвату церкви”.

    “Завдяки злагодженим діям правоохоронних органів вдалося зупинити намагання прихильників ПЦУ забрати церкву у селі Стадники”, – цитує пресслужба єпархії  правозахисницю УПЦ МП Раїсу Дмитренко.

    Учервні у селі Стадники Острозької громади Рівненської області староста опломбував місцеву церкву Різдва Пресвятої Богородиці до рішення суду та розв’язання конфлікту щодо його приналежності.

    Ще 15 травня біля храму відбувся конфлікт між представниками ПЦУ та УПЦ МП. Віряни розповідають, що ще три роки тому прийняли рішення про вихід церкви з-під юрисдикції Московського патріархату, але досі у церкві править священик УПЦ МП.

    Пресслужба єпархії УПЦ МП на Рівненщині повідомила про відкриття правоохоронними органами кримінального провадження стосовно представників ПЦУ, які “розпалювали міжконфесійну ворожнечу та організовували захват” Петро–Павлівської церкви у селі Хорів Острозької ОТГ.

    Раніше Рівненський міський суд зобов’язав Головне управління Нацполіції Рівненщини відкрити проти голови Рівненської обласної ради Сергія Кондрачука кримінальне провадження за позовом Рівненської єпархії РПЦ в Україні за системну боротьбу проти них, як осередків “руского міра”.

    Найсвіжіше

    Популярне