Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    В УПЦ МП заявляють про порушену карну справу проти ПЦУ на Рівненщині

    Пресслужба єпархії УПЦ МП на Рівненщині повідомила про відкриття правоохоронними органами кримінального провадження стосовно представників ПЦУ, які “розпалювали міжконфесійну ворожнечу та організовували захват” Петро–Павлівської церкви у селі Хорів Острозької ОТГ.

    У повідомленні зазначають, що провадження відкрито за кількома статтями Кримінального кодексу України за фактами “підроблення та використання підроблених документів”, “розпалювання релігійної ворожнечі”. У пресслужбі єпархії УПЦ МП навіть вигадали нову статтю ККУ – “спроба силового захвату церкви”.

    3 липня у селі Хорів Острозької ОТГ між вірянами УПЦ МП та ПЦУ виник конфлікт після приєднання громади до ПЦУ. Як завжди, меншість вірян УПЦ МП не приймають рішення більшості про приєднання парафії до ПЦУ.

    УПЦ МП буде судитись у Господарському суді Києва зі своїми колишніми вірянами, які проголосували за перехід до ПЦУ і перереєстрували громаду Петропавлівську релігійну громаду в селі Хорів Острозького району Рівненської області в ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне