Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    УПЦ МП намагається до останнього судитись зі своїми колишніми парафіянами, які приєднуються до ПЦУ на Рівненщині

    УПЦ МП буде судитись у Господарському суді Києва зі своїми колишніми вірянами, які проголосували за перехід до ПЦУ і перереєстрували громаду Петропавлівську релігійну громаду в селі Хорів Острозького району Рівненської області в ПЦУ.

    Про це йдеться на офіційній сторінці єпархії УПЦ МП в Рівному, передає Духовний Фронт України.

    В УПЦ МП не визнають волевиявлення українських православних вірян і вважають, що реєстратор діяв нібито «незаконно», коли взяв до уваги звернення громади на основі голосування про перехід до ПЦУ.

    Нагадаємо, 7 травня за результатами зборів вірян у селі Хорів, було зареєстровано Петропавлівську парафію ПЦУ. 229 вірян проголосувало за об’єднання. На основі цих документів, громада ПЦУ має законне право власності на храм.

    У пресслужбі єпархії УПЦ МП, кажуть, що громада вірна Онуфрію. Про віру в Бога і Ісуса Христа, навіть не згадують.

    11 липня 2022 року, єрарх Православної Церкви України, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, на запрошення Свято-Петро-Павлівської громади села Хорів, очолив водосвятний молебень на території місцевого храму.

    З метою досягнення компромісу представники релігійної громади Свято-Петро-Павлівської парафії с. Хорів та ідейні прихильники московського патріархату, які не можуть змиритися із прийнятим переважною більшістю членів релігійної громади рішенням про зміну канонічної підлеглості, за участі голови Острозької ТГ Юрія Ягодки дійшли згоди здійснювати почергові богослужіння на території Петро-Павлівського храму.

    Віряни ПЦУ на Рівненщині / Фото: ПЦУ

    Проте прихильники московського патріархату, як виявилося, не мали наміру виконувати домовленості. В першу неділю, коли за спільною згодою мало відбутися почергове богослужіння, вірян Православної Церкви України не допустили на територію храму. В іншу неділю, за попередньою домовленістю першими мали молитися прихильники московського патріархату, а парафіяни ПЦУ планували своє богослужіння на 15 годину. Разом з тим, на 15 годину до храму прийшов попередній настоятель громади та його прибічники, які перешкоджали членам релігійної громади Свято-Петро-Павлівської парафії провести богослужіння.

    Напередодні храмового свята, між громадами знову була досягнута домовленість про почергове богослужіння, однак вже у самому храмі. Але і на цей раз представники московського патріархату знову не дотрималися своїх домовленостей.

    Віряни ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне