Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Сайт Моспатріархату поширив брехню про «захоплення» храму в селі Луб’янка на Київщині

    «УПЦ» моспатріархату і РПЦ в Росії продовжують працювати разом для розколу України поширюючи брехню, щодо релігійного самовизначення вірян.

    Поки міноборони росії бреше росіянам про мінімальні втрати у війні з Україною, моспатріархат займається брехнею про релігійну ситуацію в Україні. За версією моспатірархату, українці не голосують за перехід, а «захоплюють» самі в себе храм. В системі координат росіян просто немає пункту «голосування» та «свобода», а значить, все що не вписується в неї автоматично потрапляє під характеристику «захоплення».

    19 липня сайт Московського патріархату поширив брехню про перехід парафії в селі Луб’янка на Київщині. У РПЦ заявили, що храм «захопили» і це при тому, що в парафіян на руках всі документи про голосування за перехід в ПЦУ. Саме тому віряни в Луб’янці виштовхали з храму священників УПЦ МП, які хотіли доказати парафіянам свою правоту.

    Інформація на сайті Церкви країни агресора була взята зі слів священника УПЦ МП із посиланням на «СПЖ». Сам факт того, що російська Церква цікавиться такими парафіями УПЦ МП має насторожити Службу Безпеки України.

    Що цікаво, фейк РПЦ, «СПЖ» і УПЦ МП переклали на англійську і грецьку мови, щоб брехня ширилась не тільки в росії, але й світі.

    Аналогічна стаття вийшла і на сайті моспатріархату, щодо ситуації в Богуславі.

    Раніше голова Держслужби України з етнополітики та свободи совісті Олена Богдан зазначила, що зацікавленість ФСБ в УПЦ МП залишається. Крім цього експерт розповів, чому церква УПЦ МП це не тільки п’ята колона, а й духовно-політичний зашморг на шиї України.

    Найсвіжіше

    Популярне