Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Росія збирається ліквідувати філію Єврейського агентства «Сохнут»

    Міністерство юстиції Росії звернулося до суду з проханням про ліквідацію російського відділення Єврейського агентства «Сохнут», некомерційної організації, що сприяє імміграції в Ізраїль.

    На сайті Басманного райсуду повідомляється, що міністерство подало клопотання 15 липня, а розгляд відбудеться 28 липня. Причини порушення справи не вказано, повідомляє Reuters.

    Захід проти найбільшої єврейської некомерційної організації у світі, стався після критики Ізраїлем війни Росії в Україні, де міністр закордонних справ Ізраїлю Яїр Лапід у квітні звинуватив її у вчиненні воєнних злочинів.

    У відповідь на повідомлення про судовий позов міністр у справах діаспори Ізраїлю Нахман Шаї раніше заявив: «Російські євреї не стануть заручниками війни в Україні. Спроба покарати Єврейське агентство за позицію Ізраїлю щодо війни є жалюгідною та образливою».

    5 липня Jerusalem Post повідомила, що російська влада підозрює Єврейське агентство в незаконному зборі даних про громадян Росії, а також пов’язує цей крок із напруженістю між Ізраїлем і Росією через Україну та Сирію.

    Найсвіжіше

    Популярне